Leren Breien – 6 Redenen Waarom Je Dit Zou Willen

Jij hebt natuurlijk een veel te druk leven voor een hobby. Je moet al zoveel.. Hoezo zou je daar nog iets aan willen toevoegen? Mijn antwoord is heel makkelijk: zodat je iets hebt waarbij je lekker even helemaal niets moet!

Ik bedoel, kijk nou toch eens naar deze paarse perfectie:

mooie wol

Ja mooi hè!

Er is tegenwoordig heerlijk zachte (niet kriebelende!) wol in de prachtigste kleuren.

Voor mij als wol liefhebber zou dit al genoeg zijn om me te overtuigen, maar ik kan me voorstellen dat jij iets meer overtuiging nodig hebt om te beginnen met breien, dus ik ga mijn best doen. Hieronder geef ik je 6 redenen waarom jij breien ook zou moeten proberen!

1. Makkelijk

Breien is makkelijk te leren voor beginners, je kan al snel beginnen aan je eerste project zonder dat je er eerst een hele studie van hoeft te maken. Je hoeft maar een aantal technieken te leren om te beginnen, ik raad aan om deze eerst te oefenen door een klein lapje te breien. Ik leer je stap voor stap hoe je dit moet doen in mijn blog.

2. Goedkoop

Het kan goedkoop zijn om te beginnen en uit te proberen. Je hebt alleen breinaalden en een bol breigaren nodig (te koop bij de welbekende goedkope winkels). Voor een paar euro ben je klaar! Een naald en een schaar heb je vast wel ergens liggen. Als je het niet leuk blijkt te vinden, is het geen grote uitgave geweest.

leren breien ontspannen met een kopje thee

3. Stress Verlagend

Wist je dat breien een fantastische manier is om stress te verlagen? In ons drukke leven lijkt er weinig tijd om bezig te zijn met een hobby, maar toch is dit heel belangrijk voor de balans in je leven. Een creatieve uitlaat zorgt juist voor veel positieve energie! Breien heeft zelfs een vergelijkbaar effect op je hersenen als yoga of meditatie. Klinkt goed toch, relaxen maar!

4. Kan Altijd

Breien is makkelijk in te passen in je dagelijks leven. Neem je breiwerk mee naar de bank, met een kop thee voor een kleine (of grote) pauze. Een klein project zoals sokken is ook heel makkelijk mee te nemen in je tas. Je kan het op ieder moment weer opzij leggen en opruimen als dat nodig is. 

5. Een Leuk Voorbeeld Voor Je Kinderen

Heb jij kinderen? Zit jij, net zoals mij, doelloze minuten per dag naar je telefoon te staren, scrollend door social media? Beginnen je kinderen je na te doen? Geef ze eens een ander uitzicht en misschien wel een inspirerend voorbeeld, een mama die de mooiste creaties zit te breien! Wie weet hebben ze zelf ook interesse om het te leren, lees hier hoe je dat het beste aanpakt (en voor een link naar een gratis patronenboekje voor kinderen!).

witte muts en col

6. Nuttig

Wat ik ook zo fantastisch vind aan deze hobby, je hebt echt wat aan je eindproduct. Je kan je kledingstuk of accessoire precies maken zoals jij dat wil. Mijn kinderen zijn inmiddels helemaal betrokken bij het uitkiezen van wol. En wat zijn ze daarna blij met hun nieuwe muts, sjaal of trui! Zelfgemaakte breisels zijn erg elastisch, dus ze kunnen langer gedragen worden door groeiende kinderen. Nog meer plezier van je werk dus.

Zo, ik hoop dat je overtuigd bent om deze super ontspannende, makkelijke, gezellige hobby eens uit te proberen! Op deze site vind je alles wat je nodig hebt om te beginnen, ook makkelijke patronen die geschikt zijn voor beginners.

Heel veel breiplezier!

4 gedachten over “Leren Breien – 6 Redenen Waarom Je Dit Zou Willen”

 1. Goedemiddag Kim,
  ik kwam al surfend bij jouw magnifieke website uit!

  Ik ben al dagen aan het lezen, zo mooi uitgelegd en mooi geordend.
  Hele dikke proficiat.

  Doe zo voort.
  Groetjes, Josette

Reacties zijn gesloten.